E-Digital

Zelf een website maken?

Sta je op het punt om zelf een website te maken, maar voel je je overweldigd door de vele opties en technische details? Geen zorgen, wij hebben die uitdagingen al eens doorstaan en zijn wij nu hier om je te helpen! Met onze deskundige begeleiding en ondersteuning, ontdek je dat het creëren van een website niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Van het kiezen van het juiste platform tot het ontwerpen van een aantrekkelijke lay-out, we begeleiden je stap voor stap. Begin vandaag nog aan je reis naar online succes met de hulp van ons toegewijde team!

Sta je op het punt om zelf een website te maken, maar voel je je overweldigd door de vele opties en technische details? Geen zorgen, wij hebben die uitdagingen al eens doorstaan en zijn wij nu hier om je te helpen! Met onze deskundige begeleiding en ondersteuning, ontdek je dat het creëren van een website niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Van het kiezen van het juiste platform tot het ontwerpen van een aantrekkelijke lay-out, we begeleiden je stap voor stap. Begin vandaag nog aan je reis naar online succes met de hulp van ons toegewijde team!

Platformkeuze

Met uitgebreide ervaring in WordPress, en ook bekendheid met andere populaire platforms zoals Wix en Shopify, kunnen wij je helpen een website te creëren die perfect aansluit bij jouw behoeften en voorkeuren. 

Ontwerpondersteuning

Ons team van ontwerpers staat klaar om je te helpen bij het creëren van een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke website. We werken nauw met je samen om een uniek ontwerp te ontwikkelen dat past bij jouw merk en boodschap.

Inhoudsbegeleiding

Van het schrijven van pakkende koppen tot het maken van boeiende inhoud, we bieden begeleiding en ondersteuning om ervoor te zorgen dat jouw website effectieve en overtuigende inhoud bevat die je doelgroep aanspreekt.

Wat moet ik nu doen?

Stappenplan!

Identificeer de hoofddoelen van je website, zoals het verkopen van producten, het delen van informatie, het genereren van leads, enzovoort.

Een domeinnaam is het adres van je website op internet en speelt een belangrijke rol bij het vestigen van je online aanwezigheid. Bij het kiezen van een domeinnaam is het belangrijk om een naam te selecteren die je merk of bedrijf goed vertegenwoordigt en gemakkelijk te onthouden is voor je bezoekers. Hier zijn een paar tips om je te helpen bij het kiezen van de perfecte domeinnaam:

  1. Houd het kort en eenvoudig: Kies een domeinnaam die kort en eenvoudig te spellen en te onthouden is. Vermijd lange en ingewikkelde namen die gemakkelijk vergeten kunnen worden.

  2. Wees relevant: Zorg ervoor dat je domeinnaam relevant is voor je bedrijf, producten of diensten. Het moet direct herkenbaar zijn voor je doelgroep.

  3. Vermijd streepjes en cijfers: Probeer streepjes en cijfers te vermijden, omdat deze de domeinnaam moeilijker kunnen maken om te onthouden en te delen.

  4. Controleer beschikbaarheid: Controleer of de gewenste domeinnaam beschikbaar is en registreer deze zo snel mogelijk om te voorkomen dat iemand anders hem claimt.

Als je klaar bent om je domeinnaam te registreren, kun je een kijkje nemen op Hostinger voor betaalbare domeinregistratie-opties.

Een hostingprovider is essentieel voor het online zetten van je website. Deze provider biedt de nodige servers en technologieën om je website beschikbaar te maken op het internet. Bij het kiezen van een hostingprovider is het belangrijk om te zoeken naar een betrouwbare service die past bij je behoeften en budget.

Hostinger is een uitstekende optie voor betaalbare en betrouwbare hostingdiensten. Ze bieden verschillende hostingpakketten aan die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderde gebruikers. Met hun gebruiksvriendelijke interface en snelle servers, kun je snel en eenvoudig je website online krijgen.

Als je klaar bent om je hosting te regelen, bekijk dan de betaalbare hostingopties van Hostinger.

We begrijpen dat de eerste drie stappen al best ingewikkeld zijn en dat je misschien ergens tegenaan loopt. Aarzel niet om ons te benaderen met eventuele vragen of problemen! Klik op het WhatsApp-icoontje rechtsonder om direct contact met ons op te nemen.

Kies een CMS zoals WordPress, Wix of Shopify om je website te bouwen en te beheren: Een Content Management Systeem (CMS) is een softwareplatform waarmee je eenvoudig een website kunt maken en beheren zonder dat je diepgaande technische kennis nodig hebt. Het biedt tools en functies voor het maken van pagina’s, het toevoegen van inhoud, het aanpassen van het ontwerp en nog veel meer.

Bij Hostinger kun je eenvoudig WordPress installeren als je CMS. WordPress is een van de meest populaire en gebruiksvriendelijke CMS-platforms die beschikbaar zijn, met duizenden thema’s en plug-ins waarmee je je website kunt aanpassen aan je behoeften. Met Hostinger’s eenvoudige installatieproces kun je binnen enkele minuten aan de slag met het bouwen van je WordPress-website.

Als je op zoek bent naar een ander CMS, zoals Wix of Shopify, kun je ook overwegen om deze te gebruiken op basis van je specifieke behoeften en vereisten.

Kies een thema of sjabloon: Selecteer een ontwerp dat past bij de doelstellingen en stijl van je website. Met talloze opties beschikbaar, kun je een thema kiezen dat perfect past bij jouw visie. Populaire thema’s zoals Blocksy, Astra, OceanWP, Divi, Avada en GeneratePress bieden moderne ontwerpen en veel aanpassingsmogelijkheden, waardoor je je website gemakkelijk kunt personaliseren.

Nadat je een thema hebt gekozen, is het tijd om de lay-out van je website te ontwerpen. Pas het gekozen thema aan en organiseer de structuur van de pagina’s naar jouw wensen. Gebruik websitebouwers zoals Gutenberg en Elementor om de lay-out aan te passen en elementen zoals tekst, afbeeldingen en knoppen toe te voegen en te plaatsen. Hoewel er verschillende opties zijn, raden wij Elementor aan vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid en uitgebreide functionaliteiten, waarmee je eenvoudig en snel prachtige en professionele lay-outs kunt creëren voor je website.

Nadat de lay-out van je website is ontworpen, is het tijd om inhoud te creëren en te organiseren. Schrijf teksten voor pagina’s zoals de startpagina, over ons, diensten, producten en eventuele andere pagina’s die je nodig hebt. Zorg ervoor dat de inhoud duidelijk, beknopt en relevant is voor je doelgroep. Organiseer de inhoud op een logische manier, zodat bezoekers gemakkelijk kunnen navigeren en vinden wat ze zoeken.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is essentieel om je website beter vindbaar te maken in zoekmachines zoals Google. Gebruik relevante zoekwoorden in je teksten en meta-tags, optimaliseer de snelheid en laadtijden van je website, maak gebruik van interne en externe links, en zorg ervoor dat je website mobielvriendelijk is. Door SEO toe te passen, vergroot je de kans dat potentiële klanten je website vinden wanneer ze zoeken naar gerelateerde producten of diensten.

Voordat je je website lanceert, is het belangrijk om deze grondig te testen op verschillende apparaten en browsers om ervoor te zorgen dat alles goed werkt en er goed uitziet. Controleer de laadtijden van pagina’s, navigeer door je website en kijk of alle links en knoppen correct functioneren. Vraag ook feedback van anderen om eventuele verbeterpunten te identificeren. Optimaliseer de website op basis van deze feedback om de gebruikerservaring te verbeteren en eventuele problemen op te lossen.

Zodra alles gereed is en je tevreden bent met het resultaat, is het tijd om je website te lanceren en deze te promoten aan je doelgroep. Publiceer je website op het internet en deel het met vrienden, familie en potentiële klanten via sociale media, e-mail, nieuwsbrieven en andere kanalen. Blijf de prestaties van je website volgen en blijf optimaliseren om ervoor te zorgen dat het succesvol blijft en voldoet aan de behoeften van je doelgroep.

Heb je vragen of heb je ondersteuning nodig bij het maken van je website? Dat is waar we voor staan! We zijn er om je te helpen bij elke stap van het proces. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor hulp en begeleiding. We kijken ernaar uit om samen met jou aan je online succes te werken!

Maak gebruik van onze hulp

Open chat
💬 Stuur makkelijk en snel een appje!
Hallo 👋
Kunnen we je helpen? Stuur makkelijk en snel een appje!